Δολοφονία Μπάμπη: Εντατική έρευνα για το όπλο και το κινητό – Σήμερα η ιατροδικαστική

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Λεπτομέρειες για την συνέχιση της αστυνομικής έρευνας για την δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι μετά την ανεύρεση της σορού από ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο έδωσε μιλώντας στο Action24 η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

ΔΕΊΤΕ:

Μεσολόγγι: Εντοπίστηκε σε βάλτο η σορός του 31χρονου Μπάμπη

Δολοφονία Μπάμπη: Ο εκπαιδευμένος σκύλος είχε βρει την τοποθεσία της σορού μία ημέρα πριν

«Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η ιατροδικαστική εξέταση της σορού του 31χρονου … Χτες ο ιατροδικαστής έφτασε άμεσα στο σημείο μόλις ενημερώθηκε από την ΕΛΑΣ για να εξετάσει μακροσκοπικά την σορό του άτυχου νεαρού … Είναι πολύ σημαντική αυτή η πρώτη εξέταση στο σημείο που εντοπίζεται ένας δολοφονημένος άνθρωπος … Κατάφερε να δει ότι δέχθηκε πολλούς πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο», είπε η κα Δημογλίδου.

Ταυτόχρονα, συνέχισε, «ο χώρος έχει αποκλειστεί … Θα ερευνηθεί σήμερα από στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων και από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και του τμήματος Ανθρωποκτονιών για περαιτέρω στοιχεία … θα γίνει έρευνα για το όπλο από το οποίο επλήγη … δεν έχει βρεθεί το όπλο του άτυχου νεαρού, όπως και το κινητό του τηλέφωνο, είναι κάτι με το οποίο θα ασχοληθούν εκτεταμένα όλες οι υπηρεσίες που βρίσκονται εκεί».

Πιθανός εντοπισμός του όπλου με το οποίο έγινε το έγκλημα, η διαπίστωση του αν πρόκειται για το όπλο του θύματος ή όχι, καθώς και ο εντοπισμός του κινητού του 31χρονου, «είναι στοιχεία που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την έρευνα», όπως περιέγραψε σε άλλο σημείο.

«Αυτό που προσπαθούν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί σήμερα ήδη με το πρώτο φως της ημέρας, είναι αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος δολοφονήθηκε σε άλλο σημείο και μεταφέρθηκε εκεί που τον βρήκαμε … αν κυνηγήθηκε και προσπάθησε να κρυφτεί από τον δράστη … είναι στοιχεία που μαζί με την ιατροδικαστική έρευνα θα μπορέσουν να οδηγήσουν σε ασφαλή αποτελέσματα».

Η ίδια προσέθεσε στη συνέχεια, σχολιάζοντας πιθανή εμπλοκή άλλων προσώπων πλην του κατηγορούμενου 50χρονου κρεοπώλη στο έγκλημα, όπως 36χρονος που η ΕΛΑΣ έχει πάρει το κινητό του ή τρίτο πρόσωπο που αναφέρεται σε δημοσιεύματα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή, δεν αποκλείστηκε ποτέ το ενδεχόμενο να υπάρχει και άλλος συνεργός σε αυτή την ανθρωποκτονία. Γι’ αυτό και κλήθηκαν επανειλημμένα να καταθέσουν αρκετά άτομα στις αστυνομικές Αρχές … το σώμα του νεκρού μπορεί να “μιλήσει”, να δείξει στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν και άλλα άτομα εκτός από τον κατηγορούμενο που έχει προφυλακιστεί».

Στην εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος της οικογένειας του 31χρονου Κώστας Δημόπουλος, ο οποίος επίσης άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο. «Κάποιοι ή κάποιος αποφάσισαν να του αφαιρέσουν πισώπλατα τη ζωή του» είπε αρχικά, ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι «έχουμε ένα έγκλημα το οποίο βασίζεται στην συμμετοχή … είμαι επιφυλακτικός μέχρι να πάρουμε την δικογραφία … αναμένουμε η τεχνολογία να ρίξει φως στις συνομιλίες που έχουν ανταλλάξει κάποιοι άνθρωποι με τον κατηγορούμενο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί